прилагодена маска за лице на големо

FFP3 маска

Маските за лице FFP3, познати и како маски N99, обезбедуваат највисоко ниво на заштита.Маските за прашина FFP3 имаат стапка на филтрација до 99% и имаат 5 слоеви на заштита.Тие се поефикасни од другите респиратори како што се N95, FFP2, FFP1 и хируршките маски.
FFP3 маските за лице нудат високо ниво на заштита од бактерии и вируси.Овие маски можат да филтрираат честички со големина од 0,3 микрони.Иако некои вирусни честички се мали од 0,3 микрони, респираторите за еднократна употреба FFP3 сè уште можат да го заштитат корисникот.Тие обезбедуваат заштита на носителот од вируси, бактерии и други штетни честички во воздухот.Овие маски FFP3 најчесто се користат од оние кои работат во здравствената индустрија и сега се користат од пошироката јавност за да обезбедат повисоко ниво на заштита од другите маски за еднократна употреба.