Maska me porosi me shumicë

Maska FFP3

Maskat e fytyrës FFP3, të njohura gjithashtu si maskat N99, ofrojnë nivelin më të lartë të mbrojtjes.Maskat e pluhurit FFP3 kanë një shkallë filtrimi deri në 99% dhe kanë 5 shtresa mbrojtjeje.Ato janë më efektive se respiratorë të tjerë si N95, FFP2, FFP1 dhe maskat kirurgjikale.
Maskat e fytyrës FFP3 ofrojnë një nivel të lartë mbrojtjeje kundër baktereve dhe viruseve.Këto maska ​​mund të filtrojnë grimca të vogla deri në 0.3 mikron.Megjithëse disa grimca virusi janë të vogla se 0.3 mikron, respiratorët e disponueshëm FFP3 janë ende në gjendje të mbrojnë përdoruesin.Ato sigurojnë mbrojtje për përdoruesit nga viruset, bakteret dhe grimcat e tjera të dëmshme në ajër.Këto maska ​​FFP3 përdoren zakonisht nga ata që punojnë në industrinë e kujdesit shëndetësor dhe tani po përdoren nga publiku i gjerë për të siguruar një nivel më të lartë mbrojtjeje sesa maskat e tjera të disponueshme.